Het vissen met een zogenaamde kleine boot is een wens van veel hengelsporters. Heel begrijpelijk, want de vangsten zijn door het jaar heen erg goed. Een eigen kleine boot vergt echter een flinke investering en veel onderhoud. En dat is nog steeds geen garantie voor goede vangsten. Bij Visling bent u welkom op de kleine boot voor een heerlijke visdag. Een mooie manier om kennis te maken met de speciale visserij vanaf een kleine visboot.

Visling heeft een boot ingericht met de allernieuwste apparatuur om wrakken op te sporen en bij minder goed weer in het havengebied van IJmuiden te vissen. Onze specialiteit is het vissen op zeebaars en gul, maar ook geankerd vissen op schar en wijting etc. doen we graag.

John neemt u mee het zoute water op. Met zijn enorme kennis op het gebied van visstekken en vistechnieken bezorgd hij u zeker een prachtige visdag. De gevangen vis mag u mee naar huis nemen. Neem dus een koelbox o.i.d. mee.

Beperkingen meenemen vis: zeebaars max. 2 p/p per dag en kabeljauw gul max. 25 stuks, of 20 kg. Uiteraard geldt voor elke vissoort de minimum maat.

Contact opnemen is heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vertel ons van welke mogelijkheid (zie tabel) u gebruik wilt maken en met hoeveel personen (max. 2) u wilt komen vissen.

 

Mogelijkheden:

Bootvissen  Dagdeel 4 uur
(9 tot 12 uur 
Dag 6 uur
(9 tot 15 uur) 

Zomeravond 5 uur
(tijden in overleg)

Oktober t/m maart.
Ankervissen op o.a. schar, wijting, bot.
Vissen met aas. 

€ 70,- p/p
€ 120,- 2 pers.
(max. twee personen)
€ 100,- p/p
€ 180,- 2 pers.
(max. twee personen)
n.v.t.

Maart t/m oktober.
Wrakvissen op gul en zeebaars (Bijvangst steenbolk, pollak, horsmakreel).
Vissen met aas en kunstaas.

 n.v.t. € 135,- p/p
€ 245,- 2 pers.
Kunstaas niet inbegrepen.
(max. twee personen)
€ 100,- p/p
€ 180,- 2 pers
Kunstaas niet inbegrepen.
(max. twee personen)
Maart t/m oktober.
Zeebaars havengebied
(bijvangst gul) Vissen met kunstaas.
€ 70,- p/p
€ 120,- 2 pers.
Kunstaas niet inbegrepen.
(max. twee personen)
€ 125,- p/p
€ 225,- 2 pers.
Kunstaas niet inbegrepen.
(max. twee personen)
€ 90,- p/p
€ 160,- 2 pers.
Kunstaas niet inbegrepen.
(max. twee personen)
Maart t/m oktober.
Combinatie anker/wrakvissen
Vissen met aas en kunstaas.
n.v.t. € 150,- p/p
€ 270,- 2 pers.
Kunstaas niet inbegrepen.
(max. twee personen)
n.v.t.
Hengelhuur  € 15,- p/p  € 15,- p/p  € 15,- p/p

 

Belangrijke informatie:

Datum: (en indien noodzakelijk tijdstip) in overleg te bepalen.

Verzamelen: een uur voor afvaart bij een hengelsportzaak in IJmuiden. I.v.m. slagboom haven en hoog parkeertarief moet u meerijden met de schipper. Uw auto blijft nabij verzamelplaats geparkeerd.

Bootvis tarieven: zijn incl. onderlijnen, zeepieren/zagers/mesheften als aas. Kunstaas is niet inbegrepen. Deze kunt u evt. aanschaffen op de verzamelplaats.

Betaalwijze: U kunt aan het begin van de visdag, het voor u geldende tarief, betalen.

Weer en wind: kunnen ervoor zorgen dat het bootvissen niet doorgaat. De avond voor de visdag controleert de schipper om 19:15 en nogmaals om 7:15 uur op de ochtend van de visdag, de weersverwachting. Zijn besluit is bindend. Mocht de visdag niet doorgaan, dan plannen we een nieuwe datum.

Veiligheid: zwemvest dragen is verplicht. Deze zijn aan boord. Het opvolgen van aanwijzingen, van de schipper, m.b.t. de veiligheid is verplicht. Er is een marifoon met AIS voor contact met de autoriteiten en KNRM. We vissen in een gebied waarin mobiele telefoons meestal ontvangst hebben.

Vrijwaringsbewijs: U blijft verantwoordelijk voor uw auto en vist mee op eigen risico. Om Visling te vrijwaren tekent u op de verzamelplaats een vrijwaringsbewijs.

Eten en drinken: Op een kleine boot is geen ruimte voor het verzorgen van eten en drinken. Hiervoor zorgt u zelf.

Tot slot: geen vis door u gevangen betekend automatisch dat u een volgende keer voor 50% van het tarief mee kunt vissen.

Veel visplezier.