Het vissen met een zogenaamde kleine boot is een wens van veel hengelsporters. Heel begrijpelijk, want de vangsten zijn door het jaar heen erg goed. Een eigen kleine boot vergt echter een flinke investering en veel onderhoud. En dat is nog steeds geen garantie voor goede vangsten. Bij Visling bent u welkom op de kleine boot voor een heerlijke visdag. Een mooie manier om kennis te maken met de speciale visserij vanaf een kleine visboot.

Visling heeft een boot ingericht met de allernieuwste apparatuur om wrakken op te sporen en bij minder goed weer in het havengebied van IJmuiden te vissen. Onze specialiteit is het vissen op zeebaars en gul, maar ook geankerd vissen op schar en wijting etc. doen we graag.

John neemt u mee het zoute water op. Met zijn enorme kennis op het gebied van visstekken en vistechnieken bezorgd hij u zeker een prachtige visdag. De gevangen vis mag u mee naar huis nemen. Neem dus een koelbox o.i.d. mee.

Beperkingen meenemen vis: zeebaars max. 1 p/p per dag en kabeljauw gul max. 25 stuks, of 20 kg. Uiteraard geldt voor elke vissoort de minimum maat.

Contact opnemen is heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vertel ons van welke mogelijkheid (zie tabel) u gebruik wilt maken en met hoeveel personen (max. 2) u wilt komen vissen.

 

Mogelijkheden:

Bootvissen  Dag 6 uur
Aanvang afhankelijk van getijde en in overleg

Half november t/m maart.
Ankervissen op o.a. schar, wijting, bot.
Vissen met aas. 

€ 125,- p/p
€ 225,- 2 pers.
Aas inbegrepen
(max. twee personen)

Maart t/m half november.
Wrakvissen op gul en zeebaars (bijvangst steenbolk, pollak, makreel, horsmakreel).
Vissen met aas en kunstaas.

€ 175,- p/p
€ 320,- 2 pers.
Kunstaas niet inbegrepen.
(max. twee personen)
Mei t/m half november.
Zeebaars vissen met kunstaas in het havengebied.
(bijvangst gul, pollak, makreel) Vissen met kunstaas.
€ 165,- p/p
€ 300,- 2 pers.
Kunstaas niet inbegrepen.
(max. twee personen)
Hengelhuur € 25,- p/p

 

Datum: (en indien noodzakelijk tijdstip) in overleg te bepalen.

Parkeren: Parkeerplaats Kennemerstrand vlakbij Paviljoen Noordzee te IJmuiden. U parkeert zo dicht mogelijk bij Restaurant Kinko.

Ligplaats boot: Seaport Marina. Eerste ligplaats rechts van de brug. Vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Kinko een wandeling van 400 meter.

Betaalwijze: U kunt aan het begin van de visdag, het voor u geldende tarief, betalen.

Weer en wind: kunnen ervoor zorgen dat het bootvissen niet doorgaat. De avond voor de visdag controleert de schipper om 19:15 en nogmaals om 7:15 uur op de ochtend van de visdag, de weersverwachting. Zijn besluit is bindend. Mocht de visdag niet doorgaan, dan plannen we een nieuwe datum.

Veiligheid: zwemvest dragen is verplicht. Deze zijn aan boord. Het opvolgen van aanwijzingen, van de schipper, m.b.t. de veiligheid is verplicht. Er is een marifoon met AIS voor contact met de autoriteiten en KNRM. We vissen in een gebied waarin mobiele telefoons meestal ontvangst hebben.

Vrijwaringsbewijs: U blijft verantwoordelijk voor uw auto en vist mee op eigen risico. Om Visling te vrijwaren tekent u op de verzamelplaats een vrijwaringsbewijs.

Eten en drinken: Op een kleine boot is geen ruimte voor het verzorgen van eten en drinken. Hiervoor zorgt u zelf.

Tot slot: geen vis door u gevangen betekend automatisch dat u een volgende keer voor 50% van het tarief mee kunt vissen.

 

Veel visplezier.